wtorek, 14 lipca 2009

5 zaskakujących spalaczy tłuszczu, które pomogą Ci zrzucić wagę w naturalny sposób.

Gruszki

Dlaczego ich potrzebujesz: Wypełnij kosz z owocami gruszkami jeśli chcesz stracić kilogramy, donoszą badania na uniwersytecie of Rio de Janeiro. W badaniach, które zostały opublikowanie w journal Nutrition, kobiety które jadły trzy gruszki dziennie konsumowały mniej kalorii i traciły więcej tłuszczu niż te które ich nie jadły. Bogate w błonnik(jedna gruszka zawiera 15 % dziennego zapotrzebowania) gruszki zapełniają żołądek, dając poczucie sytości dzięki czemu powstrzymują Cię przed nadwagą.

Najlepszy sposób spożywania: Aby powstrzymać uczucie głodu, zjadaj gruszkę zaraz przed posiłkiem. Jedź nieobrane gruszki, w większości owoców pomocny błonnik znajduje się w skórce.

Grejpfrut

Dlaczego go potrzebujesz: Według badań przeprowadzonych w Scripps Clinic In California, spożywanie połówki grejpfruta przed każdym posiłkiem może pomóc Ci zrzucić wagę – do pół kilograma tygodniowo- nawet jeśli nie zmienisz w diecie niczego innego. Autor badań Ken Fujioka twierdzi, że związki zawarte w grejpfrutach pomagają regulować poziom insuliny, hormon magazynowania tłuszczu. „Wszystko co pomaga obniżyć poziom insuliny, może pomóc ludziom stracić wagę” - wyjaśnia. „ Wygląda na to że grejpfrut jest jednym z tych produktów.”

Najlepszy sposób spożywania: Obierz, potnij na kawałki i dodaj do sałatki ze szpinaku. Innym dobrym sposobem jest skomponowanie go z krewetkami.


Migdały

Dlaczego ich potrzebujesz: Spożywanie garści migdałów dziennie, w połączeniu ze zdrową dietą, może pomóc Ci spalić tłuszcz. Uczestnicy badań dietetycznych, którzy jedli migdały codziennie przez sześć miesięcy stracili 18% tkanki tłuszczowej. Natomiast ci którzy byli na diecie o tej samej kaloryczności i ilości białka lecz zamienili migdały na produkt o identycznej kaloryczności i kompozycji węglowodanów (jak białe krakersy) stracili jedynie 11%.

Najlepszy sposób spożywania: Doskonale nadają się jako przekąska. Inny sposób: Rozgnieć migdały całkowicie i dodaj do płatków owsianych lub jogurtu.

Czekolada

Dlaczego jej potrzebujesz: Nie możesz się powstrzymać się przed zjedzeniem kawałka czekolady? Nie musisz: Ciemna czekolada – i inne produkty bogate w przeciwutleniacze – mogą pomóc pokonać zalegające w organizmie komórki tłuszczowe, czynniki początkujące choroby serca, otyłość, podają nowe badania z Taiwanu opublikowane w the Journal of Agriculture and Food Chemistry.

Najlepszy sposób spożywania: Stop 15 gram czekolady w mikrofalówce przez 30 sekund i rozsmaruj ją na połowie kromki grachamu; to tylko 98 kalorii.


Fasola

Dlaczego jej potrzebujesz: Jest naładowana rozpuszczalnym błonnikiem, doskonałym spalaczem tłuszczu (1/2 szklanki fasoli dostarcza prawie 10 gram rozpuszczalnego błonnika). Badania mówią, że jeśli będziesz jeść fasole i inne produkty bogate w rozpuszczalny błonnik tylko podczas jednego posiłku dziennie, spalisz 25% więcej tłuszczu niż gdy nie będziesz go spożywać.

Najlepszy sposób spożywania: Podsmaż pokrojoną cebulę i czosnek na oliwie z oliwek, dodaj dwie puszki odcedzonej fasoli; zrób puree i podawaj.

Jak zdrowo i przyjemnie uzyskać i utrzymać pożądaną sylwetkę ciała?

6 Komentarzy:

ERROR 404 pisze...

Witaj,
Mój blog jest podobny :) Fajnie, że są na blogspocie inne osoby interesujący się zdrowiem :)

Pozdrawiam

margeta pisze...

Uwielbiam gruszki! Smakowicie tu.

Unknown pisze...

Podoba mi się ten blog ;) Widzę, że jest tu wszystko, co mnie interesuje ;) Pozdrawiam i życzę powodzenia!

Anonimowy pisze...

po jakim czasie spada ten tluszcz :p ?
i jakie inne produkty maja rozpuszczalny blonnik?

Anonimowy pisze...

Podstawą jest zdrowa dieta, a taką jest dieta strukturalna opracowana przez dr Bardadyna.W naszej diecie powinny się znależć naturalne produkty o maksymalnej zawartości najbardziej wartościowych składników odżywczych. Jeśli połączymy zdrowe odżywianie z aktywnością fizyczną to napewno nie tylko schudniemy, poprawimy samopoczucie, ale wzmocnimy cały swój organizm.

odskl pisze...

nie do końca tak jest z tą czekoladą, choć lepsza czarna od mlecznej

Prześlij komentarz